mandag 13. oktober 2008


Breaking News!

Fredssamtalene har brutt sammen – presidenter og regenter har reist hvert til sitt i raseri – Europa på kanten av ny storkrig.

Augsburg/Westfalen/Utrecht/Wien: Reuters/AP
Under eder og besvergelser forlot i dag stormaktenes forhandlere møtebordene her, og raste tilbake til sine hovedsteder. Det er uklart hvorfor samtalene brøt sammen, men en anonym kilde antydet at det tiltagende anarkiet i Østerrike-Ungarn har fått en rekke makter til å sikle etter nye landområder. ”Ze schmell of Wienerznitzel iz evezywhere” som en ikke navngitt diplomat uttrykte det. Ryktene om matkrig mellom britenes Puddingminister og den franske Brieminister er ubekreftede, men det synes åpenbart hvor Spaghetti-snubletråden som den tyrkiske Mammeluken falt over kom fra. Det har ikke gjort samtalene enklere at den tyske Bierminister knapt har vært edru de siste tre ukene, mens Fyrst Rasputin har vært mest opptatt av å øve inn dansenumre med Boney M.

Nøytrale observatører frykter at full krig kan bryte ut allerede denne uken, kanskje så tidlig som på torsdag. Analysebyrået Mearsheimer & Waltz Inc. spår sågar at alle statene vil gå til krig samtidig. Kommunikasjonsrådgiverne i Wendt, Wendt & Wendt insisterer på at anarkiet bare er det statene gjør det til, men statene synes å insistere på å gjøre det til et blodig anarki.

Vi lever i spenning.

Ingen kommentarer: